HTML

(*-*)

az enyémeknek

Friss topikok

  • Mrudi: Sziasztok! Engem Brad Blanton: Radikális őszinteség könyve miatt hozott a Google kereső ehhez a bl... (2010.10.15. 14:25) Brad Blanton: Radikális őszinteség
  • SZso: Ez csak egy részlet a könyvből, ezért nem is jó, ennél sokkal mélyebb jelentése van a szónak, amih... (2010.07.29. 11:22) lítost
  • Ede: amen (2008.06.17. 04:42) csak egy dolog állandó: a változás
  • Kathleen: Kár, hogy totál másra gondoltam:) (2008.06.12. 21:13) *-*
  • kathleenkelly (törölt): Hát ezek itt nem érvek, így nem tudok beszélgetni. Neked a dolgok egyfélék és fekete-fehérek? Gond... (2008.06.11. 11:48) sosem titok az, amit egynél több ember tud

egyezés vagy ellentét

2008.05.01. 09:31 kathleenkelly (törölt)

Mindig, minden percben érzem veled, hogy mennyire más az alapszínünk, de a belső szürkeségedet nem láthatom, egyszerűen azért, mert hiányzik belőlem. Ezért örülök, amikor másokon keresztül láthatlak, talán megérthetem és átérezhetem pontosan azt, ami benned van. Olvasom az egyik könyvet, amit ajánlottál, és megüt ez a posvány, mint egy ködös hajnal, amikor az ember menekülne vissza az álomba, vagy bárhová csak el innen. Ölelésbe, de nem lehet, mert mindenki messze van, aki melletted áll az is szörnyen távoli, úgy érzed, hogy senki sem ért, ezért kell a papír, hátha olyan is olvassa  egyszer, aki legalább részeket megért majd. Be nem váltható igény... aki megértene, az maga is ilyen, vele lenni nehéz és fárasztó, a szürkeséget csak megerősíteni tudja, szabadulást nem adhat. Akitől öröm származhat, az ellentét. Napsütés, meleg, pozitív hozzáállás, de sohasem igazi megértés. Az egyetlen megoldás a felületesség, ha nem beszéled meg, ha elhallgatod, na de akkor mi értelme ennek az egésznek, úgy látszik nincs élő megoldás...

Nekem könnyű, mert bennem fény van. De beléd hogyan kerülhet? 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kathleenkelly.blog.hu/api/trackback/id/tr36449588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alapvetőenkedves 2008.05.01. 13:55:21

Igaz, hogy azt mondtad, ne olvassalak, de aki kiteszi a nyilvánosság elé... az így jár.
Jobb, ha fogsz akkó egy kockás füzetet, és abba írod ezeket, berakod a párnád alá, és voila, az olvasási probléma megoldva.
Na, de nem ezt akartam.
Hanem, hogy ne bonyolítsd már túl ilyen "súlyos" szavakkal a dolgokat, mert azok roppant egyszerűek.
"ha szép az élet, nevetek, ha meg rossz, sírni kezdek."
Látod? Ennyire egyszerű ez.
(Mittudom én, kinek a gondolata az idézet.)

Kathleen 2008.05.01. 18:25:54

Oké kedves alapvető, de mi az, hogy szép és mitől szép? És merre kell menni, ha nem szép? És mi van akkor, ha nem csak magamra gondolok, ezért az egész nem ilyen egyszerű?:)
Nem baj különben, hogy olvasod, csak nem értem, hogy miért... én ha nem szeretek valamit, vagy csak nagyon távol áll tőlem, akkor tuti nem olvasom. Mert minek.

alapvetőenkedves 2008.05.03. 00:30:46

"de mi az, hogy szép és mitől szép?" ha ezt így megkérdezed... akkor te tényleg soha nem tudod meg, hogy mitől szép. Ha ott áll előtted, és integet, akkor se.
Ha meg nem szép? Logikus, hogy merre kell menni. Az ellenkező irányba.
De, ha nem tudod, hogy mi a szép, azt honnan fogod tudni, hogy ez nem szép?

Nem csak magadra gondolsz? Érdekes. Az ember legalapvetőbb tulajdonsága az önzés. Mutass egyetlen dolgot, amiben nincs önzés.

Akkor most rátérek, hogy miért is olvaslak. Mondd neked valamit az, hogy önsanyargatás?
Mások sanyargatása ugyan jobban a kedvemre való, de néha kell ez is. Látod? Én is önző vagyok. :D

Kathleen 2008.05.03. 10:29:18

Hát akkor további jó szórakozást:)
süti beállítások módosítása