HTML

(*-*)

az enyémeknek

Friss topikok

  • Mrudi: Sziasztok! Engem Brad Blanton: Radikális őszinteség könyve miatt hozott a Google kereső ehhez a bl... (2010.10.15. 14:25) Brad Blanton: Radikális őszinteség
  • SZso: Ez csak egy részlet a könyvből, ezért nem is jó, ennél sokkal mélyebb jelentése van a szónak, amih... (2010.07.29. 11:22) lítost
  • Ede: amen (2008.06.17. 04:42) csak egy dolog állandó: a változás
  • Kathleen: Kár, hogy totál másra gondoltam:) (2008.06.12. 21:13) *-*
  • kathleenkelly (törölt): Hát ezek itt nem érvek, így nem tudok beszélgetni. Neked a dolgok egyfélék és fekete-fehérek? Gond... (2008.06.11. 11:48) sosem titok az, amit egynél több ember tud

ez már a szósz

2007.12.30. 16:53 kathleenkelly (törölt)

Wilkins kivételével még mind szüzek voltunk: tizenegy kelletlen szűz, akik nem készültek fel a halálra. Nem tudom, ez a sok szüzesség pusztán a kor normális tényezője volt-e, vagy pedig van valami negatív korreláció a szexuális érettség és az intelligencia között. Az is lehet, hogy csak véletlenül nem sikerült pont nekünk a megfelelő időben bejutni megfelelő helyre. Ki tudja.
Azt hiszem, Morrie hozakodott elő az ötlettel, de lehet, hogy Shutzer volt. Mind a négyünknek sikerült hétvégi kimenőt kapnunk, nekiindultunk hát a városnak, felhajszolni egy kedves, engedékeny kurvát, aki megszabadítana minket nyomorúságunktól, beavatna a férfilét rítusaiba, és felszabadítana ötujjú özvegyeink magányos vigasza alól.
Négyünknek összesen ötven dollárunk volt, abból tíz a szobára kellett a Jefferson szállodában. Gordon volt ott, Shutzer, Morrie meg én. Úgy okoskodtunk, hogy ha többen lennénk, az már valamiféle tömeges erőszak lenne, nekünk pedig romantikusabb elképzeléseink voltak.
Sokat spekuláltunk és vitatkoztunk, miféle nő is kellene nekünk. Azt hiszem, mindegyikünk félt, hogy ha egy igazi nővel kerül össze, nem fog tudni boldogulni vele. Megegyeztünk abban, hogy tisztán a véletlen fogja eldönteni a sorrendet, így hát snóbliztunk rá. Morrie nyert, Shutzer lett a második, nekem jutott a lucskos harmadik hely, Gordonnak pedig a farka.
Annál több eszünk volt, hogysem az Összfegyvernemi Klubban hajkurásszuk a csajokat. Mind megpróbáltuk már ezt egyszer-másszor, de az erkölcsi erők nagyobbak voltak a taktikai ügyességünknél. A kocsmákban a csaposlányok általában túlságosan profik voltak számunkra. Egyikünk se tudta volna megütni a mércét egy valódi katonavárosi kurvánál, és egyikünk se volt hajlandó trippert vagy szifiliszt kapni. Alaposan kiokosítottak minket a seregben nemibetegségekről szóló spéci filmekkel. Ezeket a gennyedő szájakról és kifekélyesedő pöcsökről szóló filmeket rendszerint kaja előtt vetítették. Istennek hála, fekete-fehérben. Jim Freize azon erősködött, hogy ez amolyan 'a priori' népességszabályozás. A háborút ugyanis közmegegyezéssel, 'ex post facto' születésszabályozásnak tartottuk.
Valószínűleg olyasféle csajt szerettünk volna, aki arra a lányra emlékeztet, akit elvittünk, vagy szerettünk volna elvinni az érettségi bálunkra. Morrie meg én tudtuk, hogy soha, semmilyen körülmények közt sem tudtunk volna hozzányúlni. Nem tudom, ténylegesen mit is gondoltam, mi egyeztethette volna össze képtelen romantikus elképzeléseimet azzal, ami akkor sürgető testi követelésnek látszott.
...
A lány a legmerészebb álmaimat teljesíti be. Nem lehet több húsz évesnél és gyönyörű. A csukott ajtóban áll, ránk mosolyog. Tüstént tudom, hogy nem lennék képes végigcsinálni vele. Örülök, hogy én vagyok a harmadik a sorban. Beiszkolok a fürdőszobába, Gordon és Shutzer utánam jön.
- Akár kényelembe is tehetjük magunkat. Sose lehet tudni, mennyi idő kell egy ilyen hapsinak, mint Morrie.
Shutzer játssza a nagyfiút, de remeg a keze, és a hóna alatt meg a lapockáján átizzadta a nyári ingét.
- Tudjátok, a lány azt mondja, csak úgy, ingyen csinálja: "akármit a fiúkért, akik a tengerentúlon harcolnak".
Lehúzza átizzadt ingét.
- Won't, nem fogod elhinni. Bementünk minden kocsmába és csehóba, végigjártunk minden rémes, sötét utcát, egész úton vitatkoztunk. Mikor végre megegyeztünk egyben, az csillagászati árat kért, húsz dolcsi lett volna egy menet, semmi csoportos kedvezmény.
Ledobja az ingét a földre, és megnézi magát a mosdó fölötti tükörben. Kinyom a füle alatt egy pattanást.
- Éppen megvettük a bourbont, és már majdnem feladtuk, amikor rátaláltunk erre a csajra. A francba voltunk, egészen a Greyhound pályaudvarnál. Ott ült az egyik fapadon. Gordon odamegy és elkezd vele beszélgetni. Mire észbe kapunk, már el is mondtuk neki, hogy keresgéltünk egy kurvát, aki kimagozna négy túlérett szüzet. Röhögünk, erre a lány ott helyben, mint derült égből a villámcsapás jelentkezik, hogy ő eljön velünk. Atyaisten, az ember sosem tudhatja! Azt hittem, ugrat, de komolyan gondolta, és nem kerül egy vasunkba sem.
Shutzer megint megnézi az óráját és nekidől a hálószobába vezető ajtónak.
- Hé, Morrie, hogy megy odabenn?
Semmi válasz. Shutzer az ajtóra tapasztja a fülét.
- Lehet, hogy a csaj megmarkecolta, és lelépett. Altató vagy gumibot. Bármi lehet.
Shutzer lassan, csöndesen kinyitja az ajtót, bekukucskál, bemegy. Egymásra nézünk Gordonnal, és bemegyünk Shutzer után.

Mind a hárman ott ülnek törökülésben az ágyon. Shutzer és Morrie még mindig fel van öltözve, már ha az olajszürke katonai alsóruhát öltözéknek lehet nevezni. A lány kombinéban van és sír. Gordon meg én az ágy szélénél állunk és hallgatjuk a sztorit.
Egy Matt nevű fiúnak volt a menyasszonya. A neve Janice. Matt elesett a szicíliai partraszállásnál. Janice csak egy hete tudta meg. Lejött ide, végignézni azokat a helyeket, ahol Matt rövid katonaélete során utoljára járt. Gólya a Penn State Egyetemen, de nem fog visszamenni az iskolába. Húszéves. Azért jött ide, hogy megölje magát, de nem volt hozzá bátorsága; most meg mása sincs, csak a buszjegye visszafelé.
Na ehhez mit szóltok?
Azért kezdtek el beszélgetni, mert zavarban voltak. Elkezdtek csókolózni, aztán a lány sírva fakadt, és így derült ki minden.

Az a vége, hogy összetoljuk az ágyakat egyetlen nagy ággyá, és elkezdjük iszogatni a papírzacskóban lévő bourbonunk maradékát. Öten vagyunk egy ötöd gallon kétharmadára. Lehet, hogy ennek van valamiféle matematikai értelme, de akkor ez volt ennek az egész éjszakának az egyetlen logikus része. Olyan volt, mint egy le nem forgatott háborús film pornóváltozata, melynek Shirley Temple a sztárja Audie Murphyvel.
Janice csak egyetlen férfivel szeretkezett, Mattel, közvetlenül mielőtt a fiú elment. Most önként felkínálja magát valamennyiünknek. Erősködik, hogy igenis ezt akarja csinálni.
Ez persze kihozza az elmélkedő, veszekedő, vitatkozó embert mindegyikünkből. Bűntudatosak is vagyunk, meg ijedtek. Ezt az ötletet, ezt az egyszerű, kedves elgondolást mindenféle kétes okoskodásnak kell alávetnünk. Hajnal előtt letesszük magunkat, elalszunk; fáradtan, középrészegen, bensőségesen befészkeljük magunkat kétszeresen dupla ágyunkba. Ahogy az új nap feltörő fénye szürkévé változtatja a szobát, Janice csöndesen, titokban, félig álmainkban, mindnyájunkhoz odajön: Mikulás és húsvéti nyuszi. Sírunk és vihogunk, átléptük a mitikus határvonalat fiú és férfi, férfi és halál közt.
Janice visz minket magával.

UI: Nekem személy szerint mindig kísérteties érzés maradt ez az első szexuális élményem, amikor egy Matt nevű halott fiú álarcát viseltem. És még mindig, mind a mai napig, ott lappang bennem az az érzés, hogy minden nőnek, akivel csak szeretkezem, valaki más, egy ideális alak van a szívében, és jár az eszében.

                                                               (William Wharton: Éjfélre kitisztul)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kathleenkelly.blog.hu/api/trackback/id/tr66279189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása