HTML

(*-*)

az enyémeknek

Friss topikok

  • Mrudi: Sziasztok! Engem Brad Blanton: Radikális őszinteség könyve miatt hozott a Google kereső ehhez a bl... (2010.10.15. 14:25) Brad Blanton: Radikális őszinteség
  • SZso: Ez csak egy részlet a könyvből, ezért nem is jó, ennél sokkal mélyebb jelentése van a szónak, amih... (2010.07.29. 11:22) lítost
  • Ede: amen (2008.06.17. 04:42) csak egy dolog állandó: a változás
  • Kathleen: Kár, hogy totál másra gondoltam:) (2008.06.12. 21:13) *-*
  • kathleenkelly (törölt): Hát ezek itt nem érvek, így nem tudok beszélgetni. Neked a dolgok egyfélék és fekete-fehérek? Gond... (2008.06.11. 11:48) sosem titok az, amit egynél több ember tud

kering

2008.01.07. 17:31 kathleenkelly (törölt)

"csak foglalod a helyet benne"

benne

mások olyan könnyednek LÁTSZANAK, miért kell nekem folyton gondolkodnom, ezt ezért csináld, azt ne tedd, mert akkor jaj, ők siklanak, én meg csak bukdácsolok most,

 

 

 

 

 

 

 

 

mert ha nincs értelme, akkor minek

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kathleenkelly.blog.hu/api/trackback/id/tr57288422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tűk 2008.01.07. 20:37:25

kundera idecsatolhó (hova nem csatolható ? :)) a halhatalanságban van egy rész. hgoy halota rádióban, h eg csaj háttal a forgalomank kiült az úttestre. és kétautó árokba hajtott. és 3an meghaltak. és Kundera azt feszegeti h miért. és azt irja, h a láynt nem vették észre. részletezi. a léyne az h nem LÁTSZOTT. igazábo len mis idecsatolható csak ezsembejutott. jó köynv (hsizen Kundera)

i'm the light of this world 2008.01.08. 01:46:55

kundera idecsatolható, mint ahogy a lekváros kenyeret is meg lehet sózni.
segítek neked kely, először és utoljára. meg fogod érteni, HA meg akarod érteni.
felejtsd el a "másokat". magaddal kell foglalkoznod, nem velük. vagy félsz szembenézni önmagaddal? félsz egyedül maradni a gondolataiddal? mégis miért?
egyetlen ember létetik a világon akinek te vagy a legfontosabb, és az te vagy.
Ennek ellenére gyűjtöd magad köré az embereket (lásd fennt), akik megerősítenek ideológiűt helyességében. De attól nem lesz valami igaz, hogy sokan mondják.
Mind mind csak tévelygő lelkek, akik félnek szembenézni valós helyzetükkel, és önámításul, valamint saját maguk bátorításául falkába verődnek. De ez nem más csak társas magány.
Meg kell szabadulnod a sóvárgástól. attól hogy megfelelj az elvárásonak, amiket-szerinted- irányodban támasztanak, vagy te támasztasz magaddal szemben. Ez nem így működik. Olyasmit vársz el magadtól amire képtelen vagyo, mert ellentmond mindannak ami, és aki igazából te vagy. Így nem meglepőek a kudarcok, nemigaz? Mindig fel kell tárni az okokat. És nem elég csak tudomásul venni őket, változtatni is kell rajtuk.
Mert ha a lelked békéje, vay jellemed szilárdsága nem megalapozott, akkor gyenge vagy és tétovázó, nem jutsz előre, bizonytalanná válik az összpontosítás, feloldatlanok maradnak a kételyek.
Mi tehát a feladat? Az érzelmesség(esetedbe helyénvaló az érzelgősség) átvágása, és az érzékek megtisztítása. Ez a szilárdság. Nem félni az akadályoktól és a nehézségektől, céltudatosság, és kitartó következetesség. Harmóniában lenni másokkal, nem utánozni őket, csoporthoz tartozni, de nem pártoskodni.
És nem foggal körömmel ragaszkodni holmi elbaszott elvekhez. Ha kitűzöl egy célt, csak a cél legyen világos , ezért tegyél is meg mindent. De ne az odavezető lépésekhez ragaszkodj. Minden hat mindenre, és mindenki mindenkire. Figyelembe kell venni ezeket a változásokat, és alkalmazkodni kell hozzájuk.
Pl egy hatalmas viharban a fa törzse kettétörik, mert merev, a fűszál csak elhajlik, de semmi baja nem lesz, mert hajlékony. Szóval meg kell próbálni mindig a körülményeknek megfelelően reagálni.
Hatalmasat tévedsz ha azt gondolod majd egy bizonyos helyzetben leszel boldog. Ha erre vársz az életed csak várakozással fog eltelni.
Utálok idézni mert álentelektüell és sznob dolognak tartom, de most a kedvedért mégis megteszem:
"Ha boldog akarsz lenni, légy az." Tolsztoj.

Kathleen 2008.01.08. 08:36:09

Erre csak azt szeretném felelni, hogy nagyon szomorú, hogy téged sem szeretett még soha senki... vagy csak nem vetted észre, vagy mást tettél előtérbe...
Igazából nagyon sajnálom, hogy mi soha nem fogjuk megérteni egymást, mert néha jó dolgokat mondasz. Viszont valamit nem tudok figyelmen kívül hagyni: te is csak beszélsz, de nem ennek megfelelően cselekszel.

kathleenkelly (törölt) 2008.01.08. 08:54:57

Ja és a következőt már azelőtt beírtam a füzetembe, mielőtt te leírtad ezt a hozzászólást:)
süti beállítások módosítása