HTML

(*-*)

az enyémeknek

Friss topikok

  • Mrudi: Sziasztok! Engem Brad Blanton: Radikális őszinteség könyve miatt hozott a Google kereső ehhez a bl... (2010.10.15. 14:25) Brad Blanton: Radikális őszinteség
  • SZso: Ez csak egy részlet a könyvből, ezért nem is jó, ennél sokkal mélyebb jelentése van a szónak, amih... (2010.07.29. 11:22) lítost
  • Ede: amen (2008.06.17. 04:42) csak egy dolog állandó: a változás
  • Kathleen: Kár, hogy totál másra gondoltam:) (2008.06.12. 21:13) *-*
  • kathleenkelly (törölt): Hát ezek itt nem érvek, így nem tudok beszélgetni. Neked a dolgok egyfélék és fekete-fehérek? Gond... (2008.06.11. 11:48) sosem titok az, amit egynél több ember tud

a szabadságom értelmezése

2008.05.13. 12:29 kathleenkelly (törölt)

Összegezzük a fontos dolgokat. Mi az, amihez ragaszkodni kell, és mi az, ami változó lehet?

Vannak alapgondolataim az emberek helyes viselkedéséről. Először is az, amit mindig mondani szoktam: tőlem bármilyen hülye lehetsz, csak ne bánts másokat. Vagyis a bűn szerintem az a dolog, ami valakinek fájdalmat okoz. Persze itt is fontos a szándék, sokszor előfordul, hogy akaratunkon (sőt, akár cselekvéseinken) kívül bántunk meg valakit.

A másik a helyes energiáramlásról szól. Ahhoz, hogy kaphassunk valami értékeset, adnunk kell. Aki elvenni akar és helyette semmit sem adni, az valójában nem is kap semmit, amit kaphat az rövid ideig tart és illúzió. Ennél kicsit szebb, ha egy kapcsolat adok-kapok-ra épül (mint a házasságok és a hosszútávú kapcsolatok általában), de ez így önmagában üres, és megint csak a fizikai síkon marad. Amit én jónak tartok, az az igazi szeretet. Személy szerint akkor tudom, hogy szeretek valakit, ha elvárások és feltételek nélkül egyszerűen csak majdnem mindent megtennék érte, bármit odaadnék. Persze nem teszem meg, mert nekem is élnem kell, de ha csak a szívemre hallgatnék, akkor az a másik bármit tehetne velem. Jól esik, ha valaki szeret engem (vagy legalábbis azt hiszi), ha mondja, ha kimutatja, de akkor vagyok boldog, ha én szerethetek. Vagyis azt gondolom, hogy az igazi boldogság az adás. Érezni és kimutatni a szeretetünket odafigyeléssel, törődéssel, vagy bármilyen módon, ami belőlünk fakad. Efölött van még egy lépcső: úgy szeretni valakit, ahogy neki és nem nekünk jó. Ez végülis az odafigyelés és az önzetlenség eredménye, de nem hiszem, hogy ez egy ember számára hosszan megvalósítható. Hatalmas energiákat és önfeláldozást igényel, és abban sem vagyok biztos, hogy létezik olyan ember, aki megér akkora áldozatot, hogy önmagunkat feladjuk érte.

"Legnagyobb hősiességünk a hajlandóság puszta életünk feladására szeretteinkért, és legnagyobb tragédiánk saját életünk és mások életének téves és hasztalan feláldozása értelmetlen ügyek oltárán."

"Ne hozz áldozatot senkiért, úgy sem kapod vissza."

Ha a szívünkből jön egy értelmetlen áldozat - pl valaki rossz kapcsolatban él, de inkább elviseli, semhogy változtasson -, akkor az valamilyen dependecia, függőség következménye. Persze sokan nem változtatnak a félelem miatt, de az már nem szívből jövő áldozat, hanem kényszer.

Azt gondolom, hogy nagyon jó érzés önzetlenül és elvárások nélkül szeretni valakit, de egyetlen ember, éppen a társunk az, akit semmiképpen sem szerethetünk így. Vagyis szerethetnénk, de ahhoz neki is ugyanígy kellene szeretnie minket. Jó lenne, ha igaz lenne az, hogy azt kapjuk vissza másoktól, amit mi is adunk nekik, de szerintem ez csak hozzánk hasonlóan szeretni tudó vagy nem tudó emberek esetében igaz.

Na tehát, szabadság... akkor lehetek szabad, ha nem kell elvárnom semmit attól, akit szeretek, ha nem függök más emberektől, akik rossz irányba befolyásolják az életemet (akár egy olyan aprósággal, mint egy késés egy megbeszélt találkozóról), ha bármit megengedhetek magamnak, és csak a belső útmutatóm szab határt.

De a legszabadabb akkor lennék, ha képes lennék ezt az egészet nem túl komolyan venni, valóban mindenen nevetni (azokon a dolgokon is, amiket a közvetlen szeretteim tesznek, mert ez az a rész, ami most nem nagyon megy), totálisan elengedni magam, és akkor nem kéne foglalkoznom ezekkel a dolgokkal, úgyis magától értetődően tartom be a szerintem helyes szabályokat. És itt a megoldás: én tényleg megengedhetem magamnak, hogy valóban őszinte legyek magamhoz és másokhoz, ezzel elérhetem azt, hogy - ha nem is az ösztönlényem szintjén, de az ego-m szintjén - teljesen szabad legyek.

(Hm, talán egy dolgon kéne változtatnom, fene tudja. Olyan kemény és határozott a stílusom és a fellépésem néha, hogy az emberek félnek tőlem. Csak azok nem félnek soha, akik tudják, hogy a zord külső érző szívet takar:)) Aztán lehet, hogy ha majd én sem fogok félni magamtól, akkor ez is megváltozik automatikusan.)

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kathleenkelly.blog.hu/api/trackback/id/tr66466296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.13. 14:35:32

Érdekes, hogy sok mindenben egyetértünk, viszont volt néhány olyan dolog, amiben nem tudtuk meggyőzni egymást :) Az egyik dolog éppen bizonyos értelemben a szabadság érzése volt. Amikor úgy döntöttem valamiről, hogy kizárom az életemből, erre te azt mondtad, hogy ezzel korlátozom magam. Én viszont azt gondoltam erről, hogy ha azt zárom ki a mindennapjaimból, ami elvonja a figyelmemet másról, akkor megnyílik előttem egy más világ. Nem véletlenül nincs tévém sem... A valóság és a dobozban lévő dolog nem ugyanaz...
Nem tudom, nekem nem tűntél egyáltalán félelmetesnek.... Inkább voltál elbűvölően bájos :)

kathleenkelly (törölt) 2008.05.13. 15:16:45

:) Ez igen kedves, köszönöm:)
Ami a meggyőzést illeti... adok egy milliót annak az embernek, aki engem valamilyen nem tényszerű dologról meg tud győzni:)) Szörnyen makacs vagyok, meg kell tapasztalnom a dolgokat ahhoz, hogy elhiggyem őket másoknak. Nagyon fontos a másik ember véleménye, érvelése, és el is tudom fogadni, hogy ő máshogy gondolja, de ettől még nem változik meg az én véleményem.
Most is azt gondolom, hogy ha valamit kizárok az életemből, akkor túl nagy jelentőséget tulajdonítok neki. Persze vannak dolgok, amikkel meg kell tenni, pl ha függünk valamitől, vagy ha egy ember túl nagy részt foglal el az életünkből és ez szenvedést okoz, akkor az első feladat a teljes kizárás. Csakhogy ez nem elég, kis idő után úgyis kiderül, hogy vagy feloldjuk ezt a zárat, vagy örökre bennünk marad szorongásként, rossz gondolatként, szomorúságként. Ez pont olyan, hogy én nem nézek nézek tévét, mert nem köt le, de ettől még van tévém, sokat szoktam rajta filmezni. Néha bekapcsolom az adókat is (kénytelen voltam előfizetni a net miatt, meg néha adásban is vannak jó filmek), de ahogy nézem, mindig csak az derül ki, hogy nem érdekel. Hiszen ha érdekelne, akkor miért zárnám el magamtól? Azért, mert úgy gondolom, hogy rosszat tesz nekem? Ha csak ez lenne az oka a megvonásnak, akkor ezzel a lépéssel tulképpen korlátozom magam egy olyan dologban, ami igazából örömet okoz. Vagyis nem a saját választásom, hanem az elveim választása. Nem igaz?:)

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.13. 16:20:50

Szerintem ne kösd le túl nagy időre azt a milliócskát... :)) Szörnyen sajnálnád, ha fel kellene törnöd és elvesztenéd annak kamatait...
Nem követem el azt a hibát, hogy megpróbáljalak meggyőzni. Sem az idő, sem a forma, sem a távolság nem megfelelő ehhez. Tudom, hogy milyen makacs vagy, mennyire ragaszkodsz az elképzeléseidhez.
Én azért nem nézek tévét, mert lekötne. Egyszerűen az információszerzésnek a legkényelmesebb formája. Viszont olyan mennyiségben kapjuk a tudást onnan, hogy nincs idő ezt feldolgozni. Ezt már tapasztaltam sokszor.
Ha belegondolsz abba, hogy bármilyen élvezeti cikk örömet okoz. Viszont az a tudat, hogy káros is lehet, meggátol abban, hogy elkezd illetve rászokj.
Talán még a szex is ilyen... :) Csak annál veszélyesebb, mert még csak nem is káros. Hogy is van ez akkor? :)

thug life 2008.05.13. 17:25:41

"én nem nézek nézek tévét, mert nem köt le, de ettől még van tévém, sokat szoktam rajta filmezni" - paradoxon

kathleenkelly (törölt) 2008.05.13. 18:45:34

xyr: *mínusz egy nézek

Csaba: már hogyne lenne káros a tévé... egyrészt tele van ferdítésekkel, negatív energiákkal, legalábbis ami a mindennapi életünket illeti, másrészt attól káros, hogy nem interaktív és a fantáziát is blokkolja. Arra talán jó, hogy felkeltse az érdeklődést egy téma iránt, de nagyon jó szűrővel kell rendelkeznie annak, aki valódi és értékes infókat tud gyűjteni. Magamat személy szerint nem tartom elég műveltnek ahhoz, hogy mindig felismerjem azt, ami értékes és igaz - már persze a jobb minőségű műsorokban, mert egy szappanopera vagy egy tóksó nem tud átverni, de nem is mozgat meg. Évek óta híradó és egyáltalán mindenféle hírműsor nélkül élem az életem, és egy cseppet sem hiányzik. Az óraátállítást is valahogy szájrólszájra útján szoktam megtudni:)) Ami engem érdekel az megtalálható a neten, a könyvekben, az utcán, a filmekben... nem vagyok része a mindennapi életnek és ezzel teljesen megóvtam magam olyan információktól, amik általában rosszak, változtatni nem tudok rajtuk, csak felesleges stresszel járnának. Kis külön világom van, amiben teljesen jól érzem magam, és csak nevetni vagy szomorkodni tudok azon, amikor az emberek egymás közt a politikáról, az aktuális árakról, a betegségeikről és más negatív dolgokról sopánkodnak. Az én életemben általában a nap süt, a problémáim leginkább a bagatell szót érdemlik - gyereknevelési gondok, összezörrenések a családban, ilyesmi. Amikre figyelek...:): a faragott állatok a játszótéren, a vöröshajú, kékszemű ikrek, akikkel ma megismerkedtünk, a nagy hajók, ahogy úsznak fel és le a Dunán, a kutya, amelyik minden nap megugat, de mivel szerelmes vagyok bele kezdünk összebarátkozni, a növényeim növekedése a kertben, a könyvhalmok a lakásban (amik kicsit azért szorongatnak:), az eper, amit ma vettem a zöldségesnél, és olyan édes volt, hogy csukott szemmel élveztem az ízét, az emberek arca, ahogy mosolyogni kezdenek, amikor meglátnak minket a fiaimmal sétálni az utcán, a csoportkép, amit ma az oviban megrendeltem... csupa egyszerű öröm, de tudom, hogy az élet pont ezt jelenti. A mindennapok boldogsága, amikor valóban minden napban van szép (ha jobban megnézem, akkor nagyon sok), és nem kell várnom a szabadságra, a több pénzre, a megvehető álmokra. Csak egy valamire, de azt már megbeszéltük:) Na ez a véleményem úgy általában az emberek életéről a tévével, a hírekkel, és az álmaikkal összefüggésben... teperjen ebben a világban az, aki tényleg azt hiszi, hogy attól lesz boldogabb, ha havonta elutazik valami szigetre nyaralni (és ez a jobbik eset, mert egy csomóan szó szerint fél évet várnak egy boldog hétre, a többi időben pedig vegetálnak), vagy hogy akkora autója van, hogy dupla helyet foglal a parkolóban, vagy hogy akkora háza van, hogy belső telefonon tud csak a családtagjaival kommunikálni... neki biztosan szüksége van a hírekre, az éppen aktuális benzinárakra (mióta eladtam a kocsim sokkal nyugodtabb és boldogabb vagyok, nemhogy hiányozna, inkább egy gonddal kevesebb), és lehet, hogy nálunk nincs itthon vacsorára libamájpástétom, de szerencsére mindhárman nagyon szeretjük a zsíros kenyeret lilahagymával (és persze tegnap rántott csirkét ettünk krumplipürével).
Emellett nem hiszem, hogy tájékozatlan vagy szűklátókörű lennék... csak nagyon más dolgok motiválnak, mint ami a tévéből és ennek következményeként az emberekből árad.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.13. 19:27:20

Tudod, ezek a gondolatok, amiket leírtál nagyon közel van ahhoz, amit én is elképzelek magamnak.
Mindezt most már bármikor meg is tudnám valósítani. Egyetlen egy dolog hiányzik az általad felvázolt álomvilágból: azoknak az embereknek a társasága, akiket igazán szeretek. És mivel úgy érzem, hogy majdnem mindenki megérdemelné, hogy ilyen világban éljen, ezért nem tudok nyugodtan élni és élvezni ezt a helyzetet. Te már feladtad a reményt, hogy bárki is képes ezt az elferdült világot megjavítani. Én viszont soha sem adom fel a harcot. Pedig pontosan olyan gondolkodású emberekre van szükség, mint amilyen te is vagy. Ezért is van, hogy mindenki vágyik a társaságodra. Képes vagy rá, hogy fényt vigyél az emberek sötét napjaiba. Az életed olyan, mint ez a blog. Szűk határok között mozog, kevés embert ér el. Viszont amit tartalmaz, az valami olyan csodálatos dolog, amire nem sok példát tudnék hozni.
Egy napló olvasása hozott számomra ekkora élményt eddig. Annak, amelyet egy balesetben elhunyt fiú emlékére hozott létre két lány, a szerelme és a húga.

Kathleen 2008.05.13. 20:11:49

Tudod, az én életemben egy nagy gond van igazából, és ez a kapcsolatteremtés. Sosem voltam éppen jó ebben az ügyben, talán ezért tanultam meg és ezért szeretek egyedül lenni. Ráfoghatom a gyerekkoromra, de igazából már idős vagyok ahhoz, hogy másokra kenhessek dolgokat. Most éppen próbálom gyakorolni azt, amit beilleszkedésnek neveznek, és ugyan elég lassan, de azt hiszem, hogy egész jól megy. Nagyon sok embert megismertem amióta (kb egy fél éve) itt lakom, és nem tudok róla, hogy bárki is ne kedvelne (na jó, van pl egy nő, aki nem tudom miért utál alapból, kb sosem beszéltem vele, de elég látványos a dolog - bár már gondoltam rá, hogy ő nekem egy feladat lesz nemsokára), de nekem minden kapcsolathoz idő kell, majd ahogy telnek a hónapok egyre több helyre hívnak meg stb, igazából nem sürgős. Kicsit olyan, mintha most kezdenék élni igazából, de ez nem jelenti azt nekem, hogy el akarom veszíteni azt, amit már megtanultam jól csinálni. Amúgy nem hiszem, hogy ennél több embernek is meg tudnám vagy meg akarnám mutatni azt, ami bennem van (azt sem tudom, hogy tanulható-e vagy erre születni kell), de nem véletlenül akarok nevelőszülő lenni, azt hiszem, hogy ez a megfelelő forma ennek a világlátásnak az értelmes és valós eredményt hozó átadásához.
Megmutatod azt a blogot? Én is szeretném elolvasni.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.14. 09:29:10

Számomra egyáltalán nem tűnt úgy, mint ha gondod lenne a kapcsolatteremtéssel. Rögtön nyílt, kedves és őszinte voltál. És egy kapcsolat kezdetéhez nincs is szükség mind a háromra.
A blogot megpróbálom megkeresni, csak amikor valaki miatt öngyilkoltam magam a chaten, akkor néhány olyan dolog is odaveszett, amit nem szerettem volna. Még szerencse, hogy tudom hol szokott általában lenni.

kathleenkelly (törölt) 2008.05.14. 12:55:41

Egy dícséret, egy szemrehányás?:)
Na meg tudod: vannak dolgok, amik csak látszanak valamilyennek:) Megtanultam már elrejteni a félelmeimet, néha azt is elhiszem magamnak, hogy nem léteznek már.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.14. 14:07:39

Csak azért, hogy nehogy elbízd magad :)
Tudom, hogy még mindig van benned félelem, és ez soha nem is fog elmúlni sohasem. Bár igazából ez nem is az teljesen, hanem abból fakad, hogy megpróbálunk más fejével gondolkodni. Mit fog szólni hozzá a másik, vajon tényleg nem veszi zokon, ha megszólítjuk. Biztos, hogy érdekli őt az, amit mi mondani akarunk neki. És mivel nem mindenki őszinte, vagy inkább mondhatjuk nem mindenki akar megbántani, így sohasem tudhatjuk a teljes igazságot, maximum érezzük.
Úgy gondolom senki sem tudja azt sem, hogy mi lenne a következő legjobb lépés. Az élet olyan, mint egy sakkjátszma, néha elhamarkodottan döntünk, és reménytelenné válik a játszma. De nem kell félni a vereségtől sem, mert sohasem az az utolsó parti, és mindig tanulhatunk belőle... Addig játszhatunk, amíg szeretünk.

Kathleen 2008.05.14. 17:40:20

Azt hiszem, hogy a kapcsolatépítési gondjaim elsősorban abból fakadnak, hogy nekem munkába kerülne a felületes társalgás, csakhogy nem fektetek ilyen szerintem felesleges dologba. Nem kenyerem a locsogás, baromi sokat tudok beszélni, de csak olyan emberekkel, akikkel megtalálom a közös hullámhosszt és nem az időjárás vagy a vacsora a közös témánk. Ráadásul általában lassan alakul ki az érdeklődés bennem egy ember iránt, hiszen sosem a külső dönt nálam, inkább a szavak, a másik ember stílusa és mondanivalója az, ami megfog. Ehhez viszont folyamatos vagyis állandóan ismétlődő helyzetekre van szükség, iskolai, munkahelyi vagy más közösségbeli kontaktusra. Akármennyit is beszélek róla, a végeredmény ugyanaz: más szintű kapcsolatokra törekszem és ez nem megy nekem gyerecipóhammbekaplak módszerrel. De most már igazán beszélhetnénk rólad is:) Te hogy állsz ezzel az emberikapcsolatizével?

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.14. 18:57:27

Az emberi kapcsolatok szélsőségesen alakulnak nálam. Vannak olyan emberek, akikkel képtelen vagyok beszélgetni, és ez sajnos családi szinten öltötte a legelviselhetetlenebb formát. Egyszerűen nincs közös témánk. Nincs olyan dolog, amiben egyformán gondolkodnánk. Teljesen más az értékítéletünk. Olyan, mintha kiskoromban elcseréltek volna és rossz helyre kerültem. Lehet, hogy a gólya volt a hibás. Nem volt rajta a szemüveg, amikor kikézbesített. De lehet, hogy azért van, hogy minél nagyobb legyen az az erő, ami taszít ettől a világtól.
Egy új találkozás esetében általában megint csak két véglet a jellemző. Van olyan - és szerencsére az esetek többségében ez tapasztalható - amikor első pillanatban érdekesnek találom az illetőt. Ekkor felébred bennem egy őszinte kíváncsiság a másik iránt, és mivel ezt ő is megérzi, ezért nagyon hamar kinyílik. Ehhez az esethez tartoztál te is, bár a kíváncsiság már az első egymással váltott szó előtt is megvolt már. Hiába, a blogod rögtön érdekessé és izgalmassá tett számomra. Ha két ember egymással már az első pillanatban őszintén és nyíltan tud beszélgetni, az megalapozhatja egy későbbi jó kapcsolat alapjait. Talán ezért is van, hogy nagyon sok barátom van (mindkét nemből egyaránt). Természetesen, hogy valami mély és tartós legyen, ahhoz mindig több alkalom és idő kell.
Az új találkozások kisebbik részében előfordul az, hogy első pillanatban nem szimpatikus valaki. Ilyen esetben tartózkodóvá válok, és hosszabb időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ez megváltozzon. Ezalatt az idő alatt figyelem az illetőt, hogy viselkedik, mit mond, mi a véleménye a dolgokról. Nagyon sokszor aztán kiderül, hogy mégsem olyan rossz a „vizsgált” fél, és ekkor már semmi ok sincs arra, hogy ne alakulhasson ki barátság vagy kölcsönös tisztelet közöttünk. Esetleg még szorosabb kapcsolat is lehet, mint az első esetben, mert ott benne van a megérzéseimre alapozó tévedés lehetősége. Sajnos előfordult már néhányszor, hogy becsaptak az érzékeim.

Kathleen 2008.05.14. 20:08:08

Miért érzem azt, hogy engem győzködsz?:D
Amúgy az, hogy a családodból SENKIVEL se vagy jóban, elég nagy baj. Igazából minősít téged egy kicsit... bár nem tudok róluk semmit, de valószínűleg lehetne ezen változtatni. És szerintem kellene is.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.14. 20:31:25

Nem hiszem, hogy meg tudnálak győzni. Erre én 2 milliót is fel mernék rakni :D.
Nem azt mondtam, hogy nem vagyok jóban a családommal. Azt mondtam, hogy nem tudok velük beszélgetni, mert nincs közös témánk. Bármiben számíthatunk bármikor egymás segítségére, és ezt már sokszor be is bizonyítottuk. A bátyámnak a kocsik a mindene, nekem nem jelentenek semmit. Anyám az üzletének szenteli az életét, amíg én is ezt csináltam volt miről beszélgetni... A húgom és köztem talán akkor keletkezett szakadék, amikor leminősítette azokat az értékeket, amiben hiszek.
Apámmal más a helyzet, vele egészen jól el tudok beszélgetni fél évente egy órát, aztán belemerül az éppen menő TV műsorba...
Egyébként ennek ellenére a változtatás szándéka megvan, de ehhez valaminek meg kellene változnia... az életemnek...

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.15. 12:50:46

Emelem a tétet: az életemet is rá merném rakni.
Bár ez sokak szerint nem sokat ér. :P

Kathleen 2008.05.15. 13:27:41

Figyelj, kezd az ügy kiéleződni. Látom, hogy mit csinálsz, értem is, de sajnos ez így az a helyzet, hogy bármit tehetsz, nem változik semmi. Hamarosan eléred nálam, hogy már nem fogok neked válaszolgatni...
Ne csapd be magad, ebben a játszmában csak vesztes lehetsz, másikat kell kezdened.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.15. 13:50:51

Oké, feladom a játszmát. Nyertél.
Igérem, nem kereslek soha többet....

kathleenkelly (törölt) 2008.05.15. 13:54:17

Sajnálom... nem hazudtam neked egyszer sem, de te nem hallgattál rám, pedig tudtam, hogy ennek csak ez lehet a vége. Hidd el, a teljes felejtés és új utak keresése a megoldás. Minden jót.

kathleenkelly (törölt) 2008.05.15. 13:55:49

Ja és nem nyerni akartam, mert engem ez nem érdekel. Én nem játszottam, te játszottál, és talán be se vallottad magadnak, hogy mi a tét. Ezért kell mindig őszintének lenni magunkhoz is, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő velünk.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.15. 14:23:20

Azt hiszem, semmi olyat nem tettem ellened, amit szégyelnem kellene. Nem játszottam, őszintén és türelmesen közelítettem feléd. Nem az a baj, hogy visszautasítasz, hanem az, hogy talán még magadnak sem tudod megmagyarázni, hogy miért.
Csak azért, mert soha nem tudnád kimondani azt, hogy tévedtél.

Kathleen 2008.05.15. 15:20:58

Meg tudom magyarázni. Egyszerű. Nem te vagy az, akire várok. Nem tévedtem. Nem tévedhetek, már mondtam, méghozzá azért, mert az érzéseim nem tévednek, ha meg mégis, akkor az egész életemet tévedésben élem, de nem hinném, hogy így van.
Tudom, hogy neked ezt most megint nem könnyű feldolgozni... ezért nem akartam szóba állni veled, még így sem. De te azt állítottad, hogy csak beszélgetünk. Az elején így is volt, de már nincs így. És ezért gondolom, hogy játszottál, hazudtál magadnak, valószínűleg nem tudatosan, de szerintem már az első hozzászólásod sem volt véletlen vagy "csak beszélgetés".
Van valaki, akit nagyon szeretek, szerettem. Sokszor előfordult, hogy azt gondoltam: á, most már nyugodtan beszélgethetek vele, mert már nem vagyok bele szerelmes. Csakhogy kb egy perc után kiderült, hogy ha szerelmes nem is vagyok, de nagyon kötődöm hozzá. Hiába tagadtam magamnak... és azt gondolom, hogy ez egészen addig így lesz, amíg meg nem szeretek valaki mást. És mivel a kapcsolatunknak semmiféle jövője sincs (pedig köztünk tényleg van kölcsönös vonzás, nem úgy, mint közted és köztem), ezért megszakítottam vele mindent azért, hogy egyszer majd tényleg barátok lehessünk. Aztán lehet, hogy akkor már nem is lesz olyan fontos...
Fejezzük be most ezt, én nem írok neked többet, szia.

Hallgass megérzéseidre · http://www.eletem.hu 2008.05.15. 16:37:07

Szia! Ne aggódj, nem lesz nehéz elfelejteni Téged. Végülis csak arra voltam kíváncsi, hogy jól döntök, amikor két hasonlóan vonzó lány között választanom kell. Így most megkönnyítetted a dolgomat. Ha ezt az utat nem járom végig, akkor lehet, hogy egész életemben kétségek között őrlödtem volna. Ennek ellenére egy olyan lányt, mint Te szívesen a barátaim között tudnék. De mint mindenhez, ehhez is két ember kell. :)))
süti beállítások módosítása